Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldsamt poliskrig i Hamburg

- 05/07/2009, 14:09 -

Omkring 1 000 demonstranter drabbade samman med runt 1 800 poliser.

HAMBURG, TYSKLAND. Omkring 1 000 demonstranter drabbade samman med runt 1 800 poliser i Hamburg natten till söndagen.

Polisen tog till vattenkanoner i försöken att skingra grupperna som kastade sten och flaskor mot kravallpolisen.

Lördagen inleddes lugnt i Tysklands näst största stad, när omkring 5 000 personer besökte den årliga festivalen Schanzenfest. Men på kvällen urartade gatufesten i Hamburg, när demonstranterna började bygga barrikader och sätta eld på polisfordon. Minst 27 poliser skadades under sammandrabbningarna.

– Totalt greps 67 personer, misstänkta för mordbrand, för att ha kastat sten och flaskor samt skadegörelse och uppror, säger en polistalesperson.

Myndigheterna hade satt in en stor polisstyrka, eftersom tidigare års festivaler har urartat - och poliskällor påstod på söndagen att många av de protesterande var vänsteraktivister.

Det tyska inrikesdepartementet beräknar att det finns omkring 6 000 aktivister som tillhör extremvänstern och som förespråkar våldsmetoder och att dessa grupper kan kopplas till drygt 700 attacker förra året.

Skrivet av: