Pirater slår till - igen

Grekiskt skepp har kapats av pirater.


I dag torsdag har beväpnade pirater kapat ett grekiskt skepp med 25 besättningsmän. Detta är det 13:e skeppet som råkat ut för en piratattack vid den somaliska kusten de senaste två månaderna, sa en marinofficer till Gulf News.

Skeppet var på väg till Kenya när det attackerades i kustområdet vid östra Somalia.

–Den senaste tiden har skepp kapats vid norra kusten, men nu verkar det som om piraterna börjat operera även i östra Somalia, sa Noel Choong från internationella marinbyrån.

En multinationell marinstyrka som övervakar området har blivit informerade och de varnar skepp från att färdas via Somalias kust.

–Vi råder skepp till att stanna minst 400 kilometer från kusten, och även då måste de vara på sin vakt, sa Choong till Gulf News.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ukrainska soldater vinterrustar – med handvärmare

Örebro: Polisen rapporterar om sammanfattning natt

"Nedan följer ett urval av nattens händelser från polisområde Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

S: M är "irrelevanta" – ingen huvudmotståndare

Socialdemokraterna pekar inför EU-valet enbart ut SD som sin främsta rival, skriver DN. I de senaste valen har S sett både M och SD som huvudmotståndare, men den här gången finns inte Moderaterna med.

Oljekartell motarbetar framsteg i stridsfråga

Pressen ökar på världens länder att ta stora kliv i sitt klimatarbete under mötet COP28 i Dubai – där protester väntar från civilsamhället. En uppmaning från oljekartellen Opec att blockera framsteg om fossila bränslen kan elda på ilskan.

Fortsatt israelisk offensiv i Gaza

Den israeliska armén fortsätter sin offensiv i Gaza. Under natten har elva personer dödats i israeliska flygräder i området, uppger den Hamas-kontrollerade hälsovårdsmyndigheten i Gaza.

Äldre kvinna mördad – uppgift om vansinnesdåd

En kvinna har anhållits misstänkt för mordet på en kvinna i 80-årsåldern, som hittades svårt skadad utanför ett flerfamiljshus i stadsdelen Gottsunda i Uppsala på fredagen.