Sångarens hämnd på flygbolaget

- 15/07/2009, 23:50 -

Dave Carroll fick sin gitarr förstörd under en flygning med United Airlines.

Den kanadensiske sångaren Dave Carroll flög förra året med United Airlines. Han skulle uppträda på en konsert med sin älskade gitarr men vid mellanlandningen handskades markpersonalen så vårdslöst med bagaget att den gick sönder. Det kostade sedan Dave drygt 7 000 kronor att få den reparerad.

Han slogs därefter länge för att få ersättning från United Airlines. Men till slut gav han upp och bestämde sig i stället för att göra tre protestlåtar om flygbolaget som krossade hans käraste ägodel.

Det visade sig vara en utmärkt hämnd. Låtarna, som sångaren lagt ut på youtube, har redan setts av miljoner och försäljningen av Daves skivor har ökat drastiskt. Då ringde plötsligt en av flygbolagets chefer upp sångaren och erbjöd en ekonomisk kompensation för missödet. Men nu var det inte längre lika intressant för countrysångaren.

– Jag sa till United att jag hellre såg att de gav pengarna till någon mindre välbeställd som kan behöva bli överraskad med en gåva, sa Dave i en intervju till Rolling Stones.

Dave Caroll sjunger om United Airlines.

Skrivet av: