Ryanair låter kunderna rösta om ståplats

Omröstning på nätet ska läsa av kundernas sug efter att stå upprätt under flygningarna.


Ryanairs nästa demokratiprojekt handlar om att låta passagerarna vara med och tycka om ståplatsidén, som Ryanairs vd Michael O'Leary lanserade tidigare i veckan.

I en omröstning på ryanair.com kommer kunderna fram till midnatt på måndag den 13 juli svara på tre korta frågor om ståplatsen.

– Ryanair ber alla passagerare att medverka i vår onlineundersökning, som undersöker passagerarnas efterfrågan på gratisbiljetter i vår avdelning med ”vertikala sittplatser”, säger Ryanairs kommunikationschef Stephen McNamara i ett pressmeddelande.

Med frågorna vill Ryanair mäta efterfrågan för den "vertikala sittplatsen", som tillåter passagerare att resa gratis i en "säker och upprätt position" på korta flygningar.

– Ryanair transporterar fler internationella passagerare än något annat flygbolag. Tåg-, buss- och tunnelbanependlare står ofta upp i timmar varje dag men betalar fortfarande samma pris som de som får en sittplats. Ryanairpassagerare som är villiga att stå upp på våra timslånga flygningar borde få kunna flyga gratis, säger Stephen McNamara.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.