Över 250 döda i Nigeria

Striderna mellan polis och extrema islamister fortsätter.


MAIDUGURI, Nigeria. Striderna mellan polis och extrema islamister i norra Nigeria trappas upp. Våldet har tvingat tusentals människor att fly sina hem och söka skydd på militärförläggningar.

Antalet döda i oroligheterna i Nigeria är uppe i över 250, uppger en poliskälla för AFP. Under måndagen dödades minst 206 personer.

President Umaru Yar'Adua hävdade under ett tal i huvudstaden Abuja att situationen är under kontroll.

Nyhetsbyrån rapporterar också att armén omringat predikanten Muhammed Yousufs hem i Maiduguri och beskjuter huset med granater och automatvapen.

– De öronbedövande ljuden kommer från militärens granatbeskjutning av talibanledarens hus. Militären är också inblandad i strider med små fickor av bråkmakare, säger en poliskälla som befinner sig på polisstationen i Maiduguri.

Våld mellan religiösa grupper flammar upp med jämna mellanrum i norra Nigeria. Den senaste våldsvågen inleddes i helgen då beväpnade islamister anföll en polisstation i delstaten Bauchi. När polisen slog tillbaka utbröt svåra strider.

Oroligheterna spred sig snabbt till delstaterna Yobe, Kano och Borno. De fyra delstaterna tillhör de tolv med muslimsk majoritet som styrs av islamiska religiösa så kallade sharia-lagar, ofta impopulära hos den kristna minoriteten, skriver The Himalayan Times.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man häktad för knivattacken i Västerås

Klart: Vattenfall säljer halva vindkraftsparken

Den statliga energikoncernen Vattenfall har sålt 49 procent av aktierna i de tyska vindkraftprojekten Nordlicht 1 och 2 till den tyska kemijätten Basf. Priset på aktierna är inte känt. Men det handlar om en miljardaffär.

Högt elpris när vinden mojnar och reaktorer står

Elpriset har de senaste dagarna lyft till de högsta nivåerna på länge. Mycket kärnkraft på årlig revision och svaga vindar gör att Sverige tidvis importerar el.

Par döms för övergrepp på asylsökande pojkar

Ett gift manligt par döms i Norge för att ha haft sexuellt umgänge med sex asylsökande pojkar, rapporterar NRK.

Helsingborg: Polisen rapporterar om detonation

"Detonation i trapphus", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport: Inga bevis för anklagelser mot Unrwa

Det finns inget som tyder på att Unrwa-anställda skulle ha kopplingar till terrorstämplade Hamas eller Islamiska jihad. Israel har fortfarande inte presenterat några bevis för sina anklagelser gentemot FN-organisationen, slår en tung rapport fast.