Talibaner dödade 42 i Nigeria

En militant muslimsk sekt sprider skräck i det afrikanska landet.


NIGERIA. I dag omkom 42 människor i Nigeria under stridigheter mellan polis och medlemmar i en muslimsk sekt. Sekten har låtit sig inspireras starkt av talibanerna i Afghanistan.

– Vi har mottagit 42 kroppar, säger Awwal Isa, sköterska på sjukhuset i den nordliga staden Bauchi, där våldsamheterna ägde, rum till tidningen Hindustantimes.

Sekten, som grundades 2004 i Nigeria, har som mål att göra Nigeria till en strikt islamistisk stat. Det uppger Hindustantimes i dag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

1 timme sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.

Hizbollah: Tiotals raketer avfyrade mot Israel

igår 22:02
Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah har avfyrat tiotals raketer mot ett militärt högkvarter i norra Israel som svar på israeliska räder mot byar i södra Libanon, uppger islamiströrelsen.