"Facebook driver unga till självmord"

Ärkebiskop varnar för de sociala nätverken.


Facebook och Myspace driver ungdomar till självmord. Det hävdar ärkebiskop Vincent Nichols, som är ledare för Katolska kyrkan i England och Wales.

Han menar att sociala mötesplatser på internet leder till att ungdomars relationer förytligas. Kvantitet blir viktigare än kvalitet.

–Bland ungdomar som begår självmord är ofta traumat av övergående relationer en avgörande faktor. Men vänskap är inte en handelsvara, den bygger på arbete och är varaktig, säger Vincent Nichols till Times.

Biskopen menar att de sociala nätverken skapar ett hårt samhällsklimat. Han passar också på att varna för e-mail och sms, som han menar gör att unga tappar förmågan att fungera socialt med andra människor.

Vincent Nichols gör sitt utspel efter ett uppmärksammat självmord. En femtonårig flicka tog sitt liv efter hatt ha mobbats på webcommunityt Bebo, skriver Times.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nya kollektivavtal inom offentlig sektorn

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona har tecknat tre nya kollektivavtal inom den offentliga sektorn. Men Sveriges Lärare säger nej till budet – och Vårdförbundet ska få medling med arbetsgivarna.