Stekte räka på döende man

- Ska vi kolla om vi kan steka den här räkan?

Ambulansmannen Clive Greedy gjorde skäl för sitt efternamn som betyder girig. I mellannamn skulle man mycket väl kunna tro att han heter "Morbid". Clive Greedy och hans kollega John Jones försökte nämligen steka räkan på en döende mans kind. Samtidigt som man försökte återuppliva mannen med elchocker.

Den chockade läkaren som ledde återupplivningsförsöken skickade ut ambulansmännen i köket. Där fortsatte festmåltiden med selleri och osmakliga skämt.

- Vid ett tillfälle kunde jag höra ambulansmännen skratta och fälla en kommentar om att de skulle ta sig en kopp te, säger hustrun till den man som dog på sjukhuset senare samma dag.

Greedy och hans kollega har nu fått sparken efter att läkaren Claydon rapporterat incidenten.

- Jag känner inte att vi rent medicinskt hade kunnat göra mer för att rädda mannens liv, men etiskt och moraliskt var det fel, säger Claydon till The Sun.

Skrivet av:

Senaste nytt

Kostnaden för Kristerssons gym: 487 000

Ökat journalistskydd i EU

Skyddet ska öka för journalister och människorättsaktivister i EU, åtminstone när det gäller att slippa obefogade rättsprocesser.

Sony gör sig av med 900 anställda

Sony Interactive Entertainment, som tillverkar spelkonsolen Playstation, gör sig av med 900 anställda i ett sparprogram. Sony förklarar åtgärderna med att man behöver göra en omställning i en spelmarknad i förändring.

Mördade mor och dotter – får tidsbestämt straff

En nu 59-årig man som sköt ihjäl en kvinna och hennes dotter i Västsverige 2009 har fått sitt livstidsstraff tidsbestämt till 26 års fängelse, skriver Dagens Juridik.

Ungerns valuta faller efter räntesänkning

Den ungerska valutan, forinten, tar stryk på valutamarknaden sedan centralbanken i Budapest sänkt styrräntan med 1 procentenhet till 9 procent.

Oväntat stort fall för orderingången i USA

Orderingången för varaktiga varor – som bilar, maskiner och kylskåp – i USA föll med 6,1 procent i januari jämfört med månaden före, visar färsk statistik från USA:s handelsdepartement.