Obama behövde semester - kallas nu för lat

President Barack Obama kritiseras för att han tar en veckas semester.


USA:s president Barack Obama har det inte lätt för tillfället.

Med den ekonomiska krisen och striden kring sjukvårdsreformen i bagaget väljer han nu att åka på semester. Men i USA är även semester politik, om du är president.

Mr Obama får i alla händelser räkna med att arbetet följer med honom när han, tillsammans med familjen åker till Martha's Vineyard, Atlantön utanför Massachusetts kust.

Ett entourage av personal och rådgivare finns med för att hålla presidenten underrättad om vad som händer runt om i världen.

Det finns ilskna kritiker som kritiserar Obama för att han överhuvudtaget tar ledigt. De menar att när många i USA har det svårt och är rädda att förlora sina jobb så är det en provokation av presidenten att lämna Vita huset.

Paradoxalt nog kommer dock protesterna från samma högerpolitiker som försvarade den förre presidenten George W Bushs rätt att dra sig tillbaka för långledighet på sin ranch i Texas.

En journalist på Chicago Tribune menar exempelvis att Obama riskerar att framstå som elitistisk när han väljer att åka på lyxsemester.

Marthas's Vineyard - som sägs vara platsen där Martin Luther King svalkade sig när han skrev sitt berömda "I have a dream"-tal - är en lyxig strandegendom som uppges vara värd 20 miljoner dollar, skriver Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Obama till attack