Drack öl – straffas med käppslag

"En person som dricker alkohol begår ett allvarligt brott."


En muslimsk kvinna i Malaysia har dömts till sex rapp med en käpp av en islamisk domstol. Anledningen? Hon drack öl.

Det var under en razzia förra året som 32-åriga Kartika Sari Dewi Shukarno togs av polis när hon drack öl på en nattklubb.

– Det är ett bra straff eftersom en det är ett allvarligt brott för en muslim att dricka alkohol, säger åklagaren Saiful Idham Sahimi, enligt 9News.

Så snart som hon fått sitt straff kommer hon att släppas fri igen. Enligt Sahimi kommer man använda sig av en lättare käpp än den som används på män, eftersom syftet med straffet är att "statuera ett exempel".

Malaysia har en befolkning på 28 miljoner människor, varav två tredjedelar är muslimer. De prövas av islamiska domstolar i alla civila och religiösa ärenden.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.