Fritzl: Jag var en bra pappa

Josef Fritzl lättar sitt hjärta.


"Jag försökte göra det så mysigt jag kunde"

Josef Fritzl, 74, tycker att han var en bra pappa. Anledningen? Han släckte lyset när han våldtog sin dotter Elizabeth. Allt för att skydda de små barnen, så att de skulle slippa se vad Elizabeth råkade ut för i sängen.

Josef Fritzl framhåller även att familjen hade flera fester i källaren. Vid jul, påsk och födelsedagar var det presentutdelning. Barnen hade dessutom böcker, leksaker och ett husdjur i form av en fisk och en undulat.

– Jag försökte göra livet i fångenskap så trevligt och mysigt som möjligt för dem där nere i källaren, säger Fritzl till sin psykolog inför den stundande rättegången, skriver danska Ekstrabladet.

Själva kidnappningen av Elisabeth refererar Josef Fritzl till som ett helt normalt agerande av en orolig pappa.

– Hon låg helt apatisk och utslagen på sängen och hade sniffat någon narkotika. Jag ville prata allvar med henne så jag tog ner henne i källaren, men då började hon krångla och blev motvillig, fortsätter Fritzl.

Släckte lampan – "för att skona barnen"

Josef Fritzl utsatte sin dotter Elizabeth för systematiska, grova våldtäkter från och med att hon var 11 år gammal. Ibland tvingade han sin dotter att titta på porrfilmer och sedan upprepa scenerna. Elisabeth fick ta emot slag, sparkar och hot. En gång använde Josef en dildo under våldtäkten på sin dotter.

– Jag släckte bara lampan så att de andra barnen inte skulle se vad som pågick. När det till slut blev för många barn i källaren fick de flyttas till ett annat rum, berättar Fritzl.

Josef Fritzl ställs inför rätta den 16 mars.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.