Fredag 24 Sep
Stockholm

Fritzl: Jag var en bra pappa

Josef Fritzl lättar sitt hjärta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Jag försökte göra det så mysigt jag kunde"

Josef Fritzl, 74, tycker att han var en bra pappa. Anledningen? Han släckte lyset när han våldtog sin dotter Elizabeth. Allt för att skydda de små barnen, så att de skulle slippa se vad Elizabeth råkade ut för i sängen.

Josef Fritzl framhåller även att familjen hade flera fester i källaren. Vid jul, påsk och födelsedagar var det presentutdelning. Barnen hade dessutom böcker, leksaker och ett husdjur i form av en fisk och en undulat.

– Jag försökte göra livet i fångenskap så trevligt och mysigt som möjligt för dem där nere i källaren, säger Fritzl till sin psykolog inför den stundande rättegången, skriver danska Ekstrabladet.

Själva kidnappningen av Elisabeth refererar Josef Fritzl till som ett helt normalt agerande av en orolig pappa.

– Hon låg helt apatisk och utslagen på sängen och hade sniffat någon narkotika. Jag ville prata allvar med henne så jag tog ner henne i källaren, men då började hon krångla och blev motvillig, fortsätter Fritzl.

Släckte lampan – "för att skona barnen"

Josef Fritzl utsatte sin dotter Elizabeth för systematiska, grova våldtäkter från och med att hon var 11 år gammal. Ibland tvingade han sin dotter att titta på porrfilmer och sedan upprepa scenerna. Elisabeth fick ta emot slag, sparkar och hot. En gång använde Josef en dildo under våldtäkten på sin dotter.

– Jag släckte bara lampan så att de andra barnen inte skulle se vad som pågick. När det till slut blev för många barn i källaren fick de flyttas till ett annat rum, berättar Fritzl.

Josef Fritzl ställs inför rätta den 16 mars.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela