Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dansk Folkeparti: Stöd inte Sverige i Israelbråk

- 26/08/2009, 18:43 -

Dansk Folkeparti: Vi har ingen respekt för Sverige.

Nu går Søren Espersen, utrikespolitisk ordförande i Dansk Folkeparti, till attack mot svenska regeringen och menar att Danmark inte bör stötta Sverige i den kris som uppstått mellan Sverige och Israel.

Sedan Aftonbladet publicerade artikeln som beskyller den israeliska armén för att ta unga palestiniers organ, har Israel krävt att svenska regeringen tar avstånd från påståendena som Israel menar är ren antisemitism.

Espersen poängterar att Sverige var kvicka att tumma på tryckfrihetsförordningen när Muhammedteckningarna publicerades i danska Jyllands-Posten.

–Det var tydligt att den svenska regeringen betedde sig rent ut sagt fegt under Muhammedkrisen. Det är intressant att landet nu påstår sig vara den stora försvararen av yttrandefriheten, säger Søren Espersen till Jyllands-Posten.

–Jag anser att Danmark inte ska göra någonting för att stötta den svenska regeringen. Eftersom Sverige betedde sig så klumpigt under Muhammedkrisen är vi inte skyldiga dem någonting.

Skrivet av: