Aftonbladet stäms på 50 miljoner

"Tidningen har publicerat antisemitiskt blodsförtal", säger advokaten.


Aftonbladet stäms på motsvarande 50 miljoner kronor för den omstridda artikeln om organstölder.

Det uppger den israeliska tidningen Ynet i dag.

Enligt tidningen ska den israelisk advokaten Guy Ophir ligga bakom stämningsansökan som lämnats in i New York.

Stämningen handlar om Aftonbladets artikel under rubriken ”Våra söner plundras på sina organ”, där det påstås misstankar om att den israeliska armén stjäl organ från palestinier.

– Tidningen har publicerat antisemitiskt och rasistiskt blodsförtal som göder näring åt rasismen mot judar och IDF-soldater, säger Ophir.

Att stämningsansökan lämnats in i New York beror enligt advokaten på att tidningen distribueras där samt att "reportern gör kopplingar till påståendena om att rabbiner bosatta i New York handlar med organ", säger Guy Ophir till israeliska Ynet News.

Aftonbladet vill inte kommentera uppgifterna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.