Måndag 21 Jun
Stockholm

Kidnapparens egna ord från häktet

Nu har Philip Garrido, som höll en flicka fången i 18 år, börjat prata: "Det är en hjärtvärmande historia."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

USA. Phillip Garrido. En välkänd sexförbrytare - som misstänks ha gjort den unga flickan Jaycee, som han kidnappade 1991, med barn. Nu hävdar Garrido att hans liv har "rett ut sig".

Han uppmanar en allmänhet, förstummad av USA:s motsvarighet till Josef Fritzl, att bara vänta och se:

– Ni kommer bli oerhört imponerade. Det var en vidrig sak jag gick igenom till att börja med. Men det fick mitt liv att förändras totalt och fick mig att förstå, säger den misstänkte sexförbrytaren Phillip Craig Garrido, 58, till den amerikanska radiostationen KCRA 3.

Garrido anklagas för att fört bort Jaycee Lee Dugard från hennes hem i El Dorado County, Kalifornien, USA. Jaycee var då 11 år gammal. Jaycee Lee Dugard och hennes två barn, 11 och 15, levde i en isolerad bakgård där tält stod uppställda, bakom Garridos hem i Antiouch.

– Inga av barnen har någonsin gått i skola eller varit hos läkare, säger El Dorado Countys vicesheriff Fred Kollar.

– De hölls i total isolering.

Phillip Garrido har en affärsrörelse som heter Guds Önskan. I en telefonintervju berättar Garrido att det rör sig om en kyrka.

– Det som hållit mig sysselsatt under de senaste åren är att hela mitt liv har förändrats, berättar Garrido för KCRA 3.

– Och ni kommer få se att den starkaste storyn kommer från vittnena, offren - vänta bara. Om man bedömer en sak i taget kommer man ramla baklänges och mot slutet kommer man finna den allra mest kraftfulla, hjärtvärmande berättelse.

Människor som känt Garrido uppger att han på sistone blivit alltmer besatt av sina religiösa övertygelser. Ibland brast han ut i sång och hävdade att gud pratade med honom genom en låda.

– Under de senaste åren försjönk han in i den här konstiga religiösa grejen. Vi tyckte synd om honom, säger Tim Allen, en småföretagare i glasbranschen i Pittsburgh, som köpt visitkort och brevpapper av Garridos tryckeri i ungefär tio års tid.

Vid tre tillfällen har Garrido dykt upp på Allens kontor med två "söta små blonda flickor" i släptåg, uppger Garridos affärspartner Tim Allen.

Han pratade alltid mycket om religion.

– Han svamlade. Jag fattade ingenting, säger Allen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela