Kidnapparens egna ord från häktet

Nu har Philip Garrido, som höll en flicka fången i 18 år, börjat prata: "Det är en hjärtvärmande historia."


USA. Phillip Garrido. En välkänd sexförbrytare - som misstänks ha gjort den unga flickan Jaycee, som han kidnappade 1991, med barn. Nu hävdar Garrido att hans liv har "rett ut sig".

Han uppmanar en allmänhet, förstummad av USA:s motsvarighet till Josef Fritzl, att bara vänta och se:

– Ni kommer bli oerhört imponerade. Det var en vidrig sak jag gick igenom till att börja med. Men det fick mitt liv att förändras totalt och fick mig att förstå, säger den misstänkte sexförbrytaren Phillip Craig Garrido, 58, till den amerikanska radiostationen KCRA 3.

Garrido anklagas för att fört bort Jaycee Lee Dugard från hennes hem i El Dorado County, Kalifornien, USA. Jaycee var då 11 år gammal. Jaycee Lee Dugard och hennes två barn, 11 och 15, levde i en isolerad bakgård där tält stod uppställda, bakom Garridos hem i Antiouch.

– Inga av barnen har någonsin gått i skola eller varit hos läkare, säger El Dorado Countys vicesheriff Fred Kollar.

– De hölls i total isolering.

Phillip Garrido har en affärsrörelse som heter Guds Önskan. I en telefonintervju berättar Garrido att det rör sig om en kyrka.

– Det som hållit mig sysselsatt under de senaste åren är att hela mitt liv har förändrats, berättar Garrido för KCRA 3.

– Och ni kommer få se att den starkaste storyn kommer från vittnena, offren - vänta bara. Om man bedömer en sak i taget kommer man ramla baklänges och mot slutet kommer man finna den allra mest kraftfulla, hjärtvärmande berättelse.

Människor som känt Garrido uppger att han på sistone blivit alltmer besatt av sina religiösa övertygelser. Ibland brast han ut i sång och hävdade att gud pratade med honom genom en låda.

– Under de senaste åren försjönk han in i den här konstiga religiösa grejen. Vi tyckte synd om honom, säger Tim Allen, en småföretagare i glasbranschen i Pittsburgh, som köpt visitkort och brevpapper av Garridos tryckeri i ungefär tio års tid.

Vid tre tillfällen har Garrido dykt upp på Allens kontor med två "söta små blonda flickor" i släptåg, uppger Garridos affärspartner Tim Allen.

Han pratade alltid mycket om religion.

– Han svamlade. Jag fattade ingenting, säger Allen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.