Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Slaktade och kokade sin mamma - begick självmord

Nyheter | 08/09/2009 18:19

Trodde mamman var en drake och holkade ur hennes ögon.

För 15 år sedan begick han en av de värsta dåd i Storbritanniens historia. Nu har 36-åriga Steward Dawson begått självmord - från samma bro som han försökte ta sitt liv 1994.

Några timmar innan sitt första självmordsförsök hade den psykiskt sjuke Dawson setts gå omkring utanför sitt hem. Med en bibel i ena handen och inälvor i den andra satte han eld på religiösa böcker.

När polisen, efter hans självmordförsök, kom till Dawsons hem drabbades de genast av chock.

I köket fanns kroppsdelar som tillhörde Dawsons 52-åriga mamma Angela - kokandes i en kastrull i köket. Mamman hittades sedan död under hans säng - utan en arm och ett ben. Hon hade slagits i huvudet 14 gånger med en stekpanna.

Men det var inte allt. Mammans ögon hade holkats ur. Dawsons förklarade senare att han trodde att "hon var en drake".

I lägenheten hittades även Dawsons hund - ihjälstrypt och utan tunga. Dessutom var lägenheten full med religiösa statyer och böcker med signaturen "Jesus Christ".

Dawson, som misslyckades med sitt självmordsförsök, erkände under rättegången att han hade blivit besatt av bibeln, satanism och armageddon. Han kunde även se in i framtiden och fascinerades av demoner och satanistiska ritualer.

Han dömdes av rätten till dråp och dömdes till sluten psykriatisk vård utan möjlighet att släppas.

Trots det släpptes han nyligen, och begav sig raka vägen till samma motorvägsbro där han hade försökt begå självmord.

Den här gången lyckades han.

Skrivet av: