Onsdag 30 Nov
Stockholm

Palin frias för maktmissbruk

Republikanernas vicepresidentkandidat Sarah Palin rentvås nu från misstanke om maktmissbruk i sin hemstat Alaska, enligt uppgifter från en tillsatt utredning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som Nyheter24 tidigare rapporterat ska Sarah Palin ska ha låtit ett familjegräl gå ut över politiken då hon försökt få en polisman avskedad i Alaska. Nära valupploppet kommer nu en rapport som som rentvår republikanernas vicepresidentkandidat.

Sarah Palin missbrukade inte sin ställning när hon som guvernör i Alaska utövade påtryckningar för att få delstatens säkerhetschef Walt Monegan avskedad. Det har Alaskas personalnämnd kommit fram till. Det är en tremannapanel som sorterar under guvernören och som granskat om hon bröt mot någon lag i samband med ärendet som kommit att kallas för "troopergate" i medierna, uppger TT.

Tidigare har en utredning i delstatsparlamentet slagit fast att Palin hade privata motiv att avskeda Monegan, som trots påstötningar inte hade sparkat delstatspolisen Mike Wooten som var inblandad i en bitter vårdnadstvist med Palins syster.

Parlamentsutredningen kom fram till att Palin agerade olämpligt, men inte olagligt. Palin har anklagat parlamentsutredningen för partiskhet, rapporterar BBC.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.