Bangladesh markerar med krigsfartyg

Bangladesh markerar mot Burma genom att skicka krigsfartyg. (TT)


Bangladesh skickar ännu ett krigsfartyg till Bengaliska viken som en markering mot Burma i naturgas-konflikten mellan länderna. Bangladeshs utrikesminister kommer också att resa till Burma för förhandlingar.

Konflikten blossade upp efter det att Burma upptäckte stora naturgasfyndigheter i Bengaliska viken och därefter sade att man vill ta ytterligare prover i ett område som Bangladesh gör anspråk på.

Bangladesh anklagar Burma för att kränka gränsen mellan länderna och utrikesminister Iftekhar Ahmed Chowdhury har hotat att "vidta alla tänkbara åtgärder" för att skydda bangladeshiskt territorium.

Därför skickar Bangladesh nu en av sina fregatter för att förstärka den styrka med tre örlogsfartyg som redan finns i området. Burma uppges dock inte ha upphört med sitt sökande efter naturgas.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Argentina vill ha Irans inrikesminister gripen

Förlust för SJ

Statliga tågoperatören SJ gjorde en förlust på 74 miljoner kronor under första kvartalet, vilket kan jämföras med en vinst på 48 miljoner samma period i fjol.

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Postnords vd Annemarie Gardshol tjänar 935 000 kronor i månaden. Hennes höga lön och extrema löneökning har fått hård kritik från brevbärarna. "Hur rättfärdigar hon sin lön", skriver de i ett upprop.

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.