Måndag 18 Okt
Stockholm

Iran provskjuter robotar på nytt

Revolutionsgardet provsköt två kortdistansrobotar under stor militärövning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TEHERAN. Bara några timmar efter att USA:s utrikesminister Hillary Clinton välkomnat att Iran planerar att släppa in internationella vapeninspektörer svarade det iranska Revolutionsgardet med att provskjuta två kortdistansrobotar.

Under söndagen inleddes en stor militärövning och det var i samband med den som också en rad missiler avfyrades, rapporterar statliga Press TV.

Brigadgeneral Hossein Salami ska ha sagt att avsikten med övningen är att demonstrera Irans militära försvarförmåga. Testerna väntas pågå i tio till elva dagar.

Den ena roboten ska ha varit av typen Fateh-110, som är nio meter lång och kan slå ut mål på en distans av cirka 25 mil.

I förra veckan avslöjade Iran att landet bygger ytterligare en anläggning för anrikning av uran. Det fick den brittiske premiärministern Gordon Brown och USA:s president Barack Obama att rikta hård kritik mot Iran under G20-toppmötet i Pittsburgh.

Båda krävde att kärnvapeninspektörer skulle få släppas in i landet, och Obama anklagade Teheran för att ha gömt undan bygget "i flera år", skriver Sky News.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela