Palins privata e-post hackades

Med hjälp av information om Palins liv tog sig datahackers in på hennes konto.


Datahackers tog sig in på Sarah Palins privata e-post på yahoo. Hackarna ska ha kopierat skärmdumpar på vicepresidentkandidatens inbox, bilder och adressbok. Dessa skickades sedan till Wikileaks hemsida där de publicerades tillsammans med andra dokument.

Hackarna ska genom information om Palins liv på till exempel Wikipedia ha kunnat svara på säkerhetsfrågor om till exempel hennes postadress. Därmed tros de ha kunnat hacka in sig på hennes e-post, säger BBC.

I ett officiellt uttalande sa Yahoo:

–Yahoo ser mycket allvarligt på säkerheten på internet. I syfte att skydda användare kan vi inte kommentera individuella fall.

FBI och amerikanska underrättelsetjänsten jobbar med att spåra datahackarna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

1 timme sedan
Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.