Fredag 21 Jan
Stockholm

bin Ladin uppmuntrade barnen till terrorism

Usama bin Ladins barn fick terrorlektioner i stället för godnattsagor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I den aktuella biografin Growing up bin Laden berättar Usama bin Ladins hustru och son om hur det var att växa upp i en terroristfamilj.

I stället för godnattsagor fick barnen lektioner i hur man blir en bra självmordsbombare. Deras husdjur levde inte länge, eftersom de blev dödade av al-Qaidakrigare som ville testa sina nya vapen.

Enligt sonen Omar bin Ladin sade hans far ofta att självmordsbombning var något som alla goda muslimer borde ägna sig åt. En gång fick han en utskällning av pappa Usama när han protesterade mot att en av hans bröder visat intresse för terrorverksamhet.

–Du är mig inte varmare om hjärtat än någon annan ung man i det här landet, ska fadern ha sagt då, enligt New York Post.

Hustrun Najwa berättar att hon blev bortgift med Usama vid 15 års ålder, men att det inte var ett lyckligt bröllop. Tillställningen var dyster och skratt och skämt var förbjudna.

– Det var inte det liv jag ville leva, men jag accepterade det eftersom min make sade till mig att det skulle vara på det sättet, säger hon.

Najwa och Omar bin ladin har inte haft kontakt med Usama bin Ladin sedan 2001.

Den ökände terroristen tros gömma sig någonstans i Pakistans gränsområde.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela