bin Ladin uppmuntrade barnen till terrorism

Usama bin Ladins barn fick terrorlektioner i stället för godnattsagor.


I den aktuella biografin Growing up bin Laden berättar Usama bin Ladins hustru och son om hur det var att växa upp i en terroristfamilj.

I stället för godnattsagor fick barnen lektioner i hur man blir en bra självmordsbombare. Deras husdjur levde inte länge, eftersom de blev dödade av al-Qaidakrigare som ville testa sina nya vapen.

Enligt sonen Omar bin Ladin sade hans far ofta att självmordsbombning var något som alla goda muslimer borde ägna sig åt. En gång fick han en utskällning av pappa Usama när han protesterade mot att en av hans bröder visat intresse för terrorverksamhet.

–Du är mig inte varmare om hjärtat än någon annan ung man i det här landet, ska fadern ha sagt då, enligt New York Post.

Hustrun Najwa berättar att hon blev bortgift med Usama vid 15 års ålder, men att det inte var ett lyckligt bröllop. Tillställningen var dyster och skratt och skämt var förbjudna.

– Det var inte det liv jag ville leva, men jag accepterade det eftersom min make sade till mig att det skulle vara på det sättet, säger hon.

Najwa och Omar bin ladin har inte haft kontakt med Usama bin Ladin sedan 2001.

Den ökände terroristen tros gömma sig någonstans i Pakistans gränsområde.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.