Columbine-mamma lättar sitt hjärta

"För resten av mitt liv kommer jag att jagas av det min son gjorde mot sina klasskamrater."


För första gången sedan Columbinemassakern 1999, då Eric Harris och Dylan Klebold sköt ihjäl tolv av sina skolkamrater och en lärare, talar en av pojkarnas (Dylans) mamma ut om livet efter skolskjutningen.

–När jag fick se kopior av min sons dagbok så brast mitt hjärta, skriver Susan Klebold i nästa nummer av Oprah Winfreys magasin "O", enligt New York Post.

–Jag hade ingen aning om vad som försigick i min sons huvud.

När hon fick reda på att hennes son var en av pojkarna som sköt ihjäl klasskamraterna, läraren och skadade 24 personer på skolan, förändrades allting.

–För resten av mitt liv kommer jag att jagas av det min son gjorde mot sina klasskamrater. Jag kan inte längre se ett barn i ögonen utan att tänka på hur min sons klasskamrater spenderade sista tiden av deras liv.

Hon berättar även om morgonen den 20 april 1999 - dagen då Dylan och Eric utförde dådet.

–Han sa bara hej då, slog igen ytterdörren och körde i väg. Hans tonläge var skarpt. Jag antog att han var sur för att han var tvungen att gå upp tidigare för att ge en vän skjuts till skolan.

Columbinemassakern ägde rum på Columbine High School i Jefferson County nära Littleton i den amerikanska delstaten Colorado den 20 april 1999.

Två av eleverna vid Columbine High School, Eric Harris och Dylan Klebold, sköt ihjäl tolv av sina skolkamrater och en lärare och skadade ytterligare 24 personer vid lunchtid då de flesta skolelever var samlade i skolans matsal. Därefter begick Harris och Klebold självmord genom att skjuta sig i huvudet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!