Skolmördare hade samma musiksmak

Bandet KMFDM har blivit förknippade med skoltragedierna. Alla mördarna lyssnade nämligen på bandets musik.


Gärningsmännen vid skolskjutningarna i Finland och den i Columbine lyssnade alla på bandets musik. Medlemmarna är chockade och vill inte bli förknippade med massmorden.

–Det är förfärligt. Den musik vi gör är inte tänkt att inspirera till våld utan till det totalt motsatta, säger KMFDM:s frontfigur Sascha Konietzko, skriver unt.se.

Efter massakern i Columbine 1999 blev Konietzko uppringd av sin manager.

–Jag såg mitt eget ansikte på tv och undrade vad i helvete som pågick. Mördarna var fans och de hade citerat helt lösryckta utdrag från våra låttexter som de lade ut på internet. Det var bisarrt och utvecklade sig till en häxjakt i medierna. Konietzko upplever att medierna pekat ut bandet som syndabockar, utan att bry sig om att ta reda på vad KMFDM egentligen står för, säger han enligt unt.se.

Lyssna på en av bandets låtar här.

Matti Saari, mördaren i den senaste skolskjutningen, lyssnade också på Wumpscut.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.