Britterna återkallar Thaksins visum

Thailands före detta premiärminister är inte längre välkommen på de brittiska öarna.(TT)


De brittiska myndigheterna har återkallat den störtade thailändske premiärministern Thaksin Shinawatras och hans hustru Potjamans visum.

Uppgiften kom på lördagen från en anonym flygbolagskälla, som uppgav att den brittiska ambassaden på fredagen via e-post informerat alla flygbolag att inte tillåta att paret gå ombord på något plan till Storbritannien.

– Den brittiska ambassaden skickar e-post till alla flygbolag. Det är ett vanligt tillvägagångssätt, för att inget flygbolag ska ta dem ombord från någon destination till Storbritannien, sade han.

Ambassaden vägrade att bekräfta eller dementera uppgiften. Nyhetsbyrån AFP har dock tagit del av e-posten där det står att läsa att den brittiska gränsmyndigheten återkallat visumen för de thailändska medborgarna Thaksin och Potjaman Shinawatra. Därutöver angavs deras passnummer.

"De angivna brittiska visumen för de listade individerna är inte längre giltiga för resor. Flygbolag uppmanas att inte ta med dessa passagerare till Storbritannien", står det att läsa i e-posten.

Thaksin avsattes i september 2006 i en militärkupp och anklagades då för omfattande korruption. I augusti flydde han till London efter att hans hustru dömts för skattebrott. Han sade då att han aldrig kommer att få en rättvis rättegång i Thailand.

Nyligen dömdes han i sin frånvaro till två års fängelse för att ha använt sitt politiska inflytande för att hjälpa sin hustru att via landets centralbank köpa attraktiva fastigheter billigt.

Var Thaksin befann sig på lördagen är oklart, men vissa uppgifter gjorde gällande att han är på väg från Kina till Filippinerna.

Thaksins Thailandbaserade talesman sade att han inte kan bekräfta uppgifterna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.