Pojkskola förbjuder tjejkläder

"Vi har ett arv att upprätthålla."


ATLANTA. Pojkskolan Morehouse i Atlanta, Georgia förbjuder nu elever att bära tjejkläder, smink och höga klackar. Skolan har även förbjudit eleverna att ha på sig pyjamas utomhus, hattar inomhus, pösiga byxor, solglasögon i klassrummen och att gå barfota på campusområdet.

Förbudet mot kvinnokläder är riktat mot de elever som gillar att klä sig som tjejer.

–Det handlar om fem studenter som har en speciell gay-livsstil, vilket leder dem till att klä sig som tjejer. Vi accepterar inte det här på Morehouse, säger Dr. William Bynum, vicepresident för studentservicen på skolan, till CNN.

Bland elverna är meningarna delade.

–Jag tror att detta kommer att möta på motstånd. Förbudet påverkar eleverna yttrandefrihet, säger studenten Devon Watson till CNN.

En annan student, Tyrone McGowan, har blandade känslor inför klädförbuden.

–Jag har blivit inspirerad av samtalen som det här har gett upphov till. Det är viktigt att skolan formar framtida ledare. Samtidigt vill jag inte att vi alla stöps i exakt samma form.

Bynum uppger att förbuden är initierade av skolans rektor som vill att skolan ska forma framtida lyckade stjärnor som Martin Luther King Jr, Samuel Jackson och Spike Lee.

Studenten Cameron Titus välkomnar förbuden.

–Den nya policy betyder att vi måste visa mer respekt genom hur vi klär. Vissa saker är helt enkelt inte acceptabla här på Morehouse. Vi har ett arv att upprätthålla, säger han till CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.