"Jag hjälpte Heene med ballongbluffen"

- 19/10/2009, 20:06 -

Därför sa pojken: Vi gjorde det för showen.

Nu berättar 25-årige Robert Thomas om hur han och Richard Heene tidigare i år planerade ballongbluffen.

Tanken var att det skulle fungera som en pr-kupp för deras reality-show där Heene spelar en galen vetenskapsman och utför olika vetenskapliga experiment.

–Det var den showen som Falcon menade när han sa: "Vi gjorde det för showen", säger Robert Thomas till Gawker.com som har köpt Roberts berättelse.

Enligt Thomas var det aldrig meningen att Falcon skulle bli involverad.

–Inför pitchen kom vi på att vi skulle modifiera en väderballong till att se ut som ett UFO, vilken familjen Heene senare skulle låta lyfta och dra till sig medieintresse.

Men Thomas kunde inte föreställa sig vad Richard Heene hade planerat i stället.

–Jag förstår inte hur han kunde involvera sin egen sexårige son. Troligtvis för att skapa ett större intresse kring sig själv.

För Gawker.com berättar Robert Thomas om hur han kom i kontakt med Richard Heeene och ger även sajten den mejlkorrespondens de haft med varandra.

Thomas uppger att han till slut såg Heene som en paranoid man som inget annat ville än att vara med i ännu en realityserie och var beredd att göra vad som helst för det.

–Richards största drivkraft är att bli känd. Han ville göra något kontroversiellt och hoppades eleminera all konkurens från andra teveserier. Han ville göra program som skulle chocka tittarna och själv ville han synas så mycket som möjligt.

– En gång sa han att han var beredd att göra vad som helst för att lyckas med teveserien, säger Robert Thomas till Gawker.com.

Bakgrund

Det hela började när den sexårige pojken Falcon troddes ha försvunnit med familjens heliumballong då det rep som skulle hålla ballongen fäst till marken släppte.

I stället för att ringa räddningstjänsten kontaktade man medierna som genast hoppade på den gripande historien.

Några av världens största nyhetskanaler, al-Jazeera, amerikanska CNN och brittiska BBC, rapporterade live från händelsen med höga tittarsiffror.

Men senare visade sig att Falcon gömt sig i en pappkartong på vinden sedan pappan skällt ut honom tidigare under dagen.

När pappan Richard Heene konfronterades av CNN svarade han så här:

– Jag kan se var ni är på väg med det här, sa han.

– Jag blir äcklad, efter allt som jag har gått igenom i dag, att ni försöker insinuera något sånt här.

Familjen har tidigare varit med i teveserien Wife Swap.

Richard och Mayumi Heene misstänks nu för brott som kan ge sex års fängelse och 500 000 dollar i böter.

Skrivet av: