Söndag 24 Okt
Stockholm

Pappamord utreds

Fallet där en åttaårig pojke mördade sin far och ytterligare en man utreds. Polis misstänker övergrepp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En åttaårig pojke i St. Johns, Arizona, sköt ihjäl sin far och ytterligare en man, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Nu säger polisen på den lilla orten att pojken kan ha utsatts för övergrepp.

Pojken, som riskerar att åtalas för två fall av överlagt mord, följde inte stundens ingivelse, säger polischefen Roy Melnick till Arizona Republic/Phoenix Gazettes nätupplaga.

– Jag anklagar inte pojken för någonting för ögonblicket. Men vi kommer med all säkerhet att utreda om övergrepp är en del i det här. Han beslutade sig bara inte för att en dag skjuta sin far och faderns vän utan anledning. Någonting ledde till det här, sade Melnick på lördagen.

I fredags drog en domare slutsatsen att det fanns en trolig orsak till att pojken sköt ihjäl sin 29-årige far och hans 39-årige vän med ett gevär av kaliber 22. Enligt Arizonas lagstiftning kan åtal väckas mot någon som är åtta år eller äldre. Men domaren beordrade en psykologisk undersökning av pojken.

Melnick berättade att polisen larmats till pojkens bostad på grund våld i hemmet men polisen hade ännu inte hittat akterna som kan klargöra när samtalen ringdes.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela