Gravida Marwa mördades i rättssalen

Mördaren högg ihjäl den gravida kvinnan i rättssalen – framför maken och sonen.


TYSKLAND. Under måndagen inleds rättegången mot den 28-årige man som knivhuggit 31-åriga Marwa al-Sherbini till döds i en rättsal i tyska Dresden.

Anledningen? Hon var muslim.

Gärningsmannen, som i tyska medier namngivits som Alex W, motiverades enligt åklagarna till att döda på grund av "ett uttalat hat för ickeeuropéer och muslimer".

Alex W var granne till 31-åringen och hade tidigare kallat henne för "terrorist" och "islamisthora". Han blev nämligen provocerad av att hon bar en hijab, en huvudslöja.

31-åringen anmälde mannen som dömdes till böter. Men när de möttes i rätten för andra gången i juni i år gick han plötsligt till attack – och högg ihjäl Marwa med en 18 centimeter lång kökskniv. Med minst 16 hugg.

Hon var då gravid i tredje månaden med sitt andra barn. Bredvid stod hennes treårige son, som bevittnade allt. Hennes make försökte komma till undsättning, men väktarna misstog honom för förövaren och sköt honom i benet.

31-åringens liv gick inte att rädda.

Händelsen har lett till en politisk kris i Tyskland och från kvinnans hemland Egypten har protesterna varit högljudda. I egyptiska medier beskrivs 31-åringen som "den beslöjade martyren".

Hotbilden mot 28-åringen är hög och ett skottsäkert glas kommer att skilja gärningsmannen från åskådarna i rättssalen.

Över 200 poliser finns på plats och nu fruktar man våldsamma upplopp utanför domstolen, där demonstrationer kommer att hållas.

Domen är planerad till den elfte november och 28-åringen tros dömas till livstids fängelse, skriver Al Jazeera.

Mördades på grund av sitt ursprung:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!