Måndag 2 Aug
Stockholm

Talibanernas meddelande till Obama

"Ni fördjupar bara er ekonomiska kris och försämrar ert internationella rykte."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

AFGHANISTAN. På fredagen skickade en politisk ledare för talibanerna i Afghanistan, Mullah Brader Akhund, ett meddelande. Adresserat USA:s president Barack Obama.

–Ge er i väg från vårt land. Ni fördjupar bara er ekonomiska kris och försämrar ert internationella rykte, sa han enligt CNN.

Uttalandet kommer efter att Obama avslöjat sina planer att köpa ut lokala talibaner och få dem att kämpa tillsammans med afghanska militären.

Enligt flera rapporter är nämligen många lokala talibaner i Afghanistan inte särskilt religiöst motiverade och kan så att säga "byta sida".

Samtidigt är det inte en långtgående lösning, enligt analytiker som påpekar att det kommer att kosta mycket och kan endast upprätthållas temporärt.

– Förhoppningsvis är amerikanarna medvetna om att de köper en väldigt, väldigt temporär lösning. Det är inte en grund att bygga vidare på, säger Nicholas Schmidle, expert på regionen Afghanistan - Pakistan.

Samtidigt uppger Mullah Brader Akhund att de afghanska talibanerna inte är beväpnade kriminella män och inte kommer att motiveras av pengarna.

–Att försöka lura iväg talibanerna med pengar är ett gammalt trick som inte fungerar. Det här kriget kommer att sluta först när alla trupper är borta från Afghanistan och när vi får se ett slut på er kolonisation. Och när muslimskt blod slutar spillas i det omotiverade kriget mot terrorns namn.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela