Imam hälsade på Peres - får foten

Muhammad Tantawii säger nu att han inte kände igen Israels president.


Den muslimska ledaren och rektorn Muhammad Tantawii befann sig på en religiös FN-konferens i förra månaden. Ett handslag senare riskerar han förlora jobbet.

– Jag kände inte igen honom, säger Muhammad Tantawii.

Muhammad Tantawii hade nämligen hälsat på Israels president Shimon Peres. Handskakningen har skapat stor uppståndelse i hemlandet Egypten. En parlamentsledamot har krävt hans avgång.

Muhammad Tantawii rasade först när han fick höra att israeliska medier hade avslöjat hur rektorn hade hälsat på Peres. Senare i en teveintervju sa Tantawii att omständigheterna gjorde att han hälsade på den för honom okände mannen.

– Han var på platsen, och jag var där också. Vi gick omkring och möttes. Han sträckte ut handen så jag hälsade, sa Muhammad Tantawii i teveintervjun.

Men bara lite senare vände Tantawii på frågan.

– Och även om jag skulle vetat att det var han (Perez). Vad spelar det för roll? Är inte han från ett land som vi erkänner? Besökte han inte Egypten för två månader sedan och togs emot av vår president. Vad är det för fel när två människor hälsar? sa Muhammad Tantawii, skriver al Arabiya.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!