Polis avslöjar korruption - sparkas

Videoklippen skakar det ryska polisväsendet.


RYSSLAND. Den ryska staden Novorossiysk skakas av en pinsam utredning efter att en av dess poliser lagt upp två avslöjade klipp på Youtube.

Klippen, som lades upp under torsdagen, har redan blivit en klickhit och tusentals människor har sett polisen Alexei Dymovskys bekännelser om fifflet inom poliskåren.

Polisen berättar att han är trött på att hitta på brott och fängsla oskyldiga. Allt för att förbättra brottsstatistiken.

Droppen blev när Dymovsky erbjöds en befordran – i utbyte mot att fängsla en oskyldig person.

–Jag kommer att förändra polisers liv i hela Ryssland, säger Dymovsky i ett av klippen och tillägger att han ska bevisa att poliskåren är genomsyrad av korruption.

Nu vädjar han till landets premiärminister Vladimir Putin om en riksomfattande utredning av polisväsendet i Ryssland. Ett uppdrag som han erbjuder sig själv att leda. Dessutom ber han premiärministern om ett privat möte.

Sedan klippen upptäcktes har Dymovsky blivit sparkad från narkotikaroteln där han arbetade och även hotats med att bli stämd, skriver Telegraph.

En talesman för premiärministern uppger att Putin har kännedom om klippen, men att man inte kan kommentera saken tills ordentliga fakta finns.

Talar ut om poliskorruptionen på Youtube:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!