"Fort Hood-mördaren vän med terrorister"

Nya uppgifter i utredningen pekar mot att Nidal Malik Hasan hade samröre med terrorister.


USA. Majoren Nidal Malik Hasan som anklagas för att ha dödat 13 och skadat 31 personer på militärbasen Fort Hood kan ha haft "andra oförklarliga kopplingar till människor som är efterlysta av FBI". Sedan tidigare är det känt att Hasan haft samröre med den radikale imamen Anwar al-Awlaki.

En högt uppsatt amerikansk myndighetsperson säger till ABC News att utredare har upptäckt att Hasan hade kopplingar till terrorister, även om inga namn avslöjades. Samtidigt har fyra FBI-agenter undersökt en moské i Texas som Hasan besökte ofta.

FBI vill inte gå in på vad det är de letar efter.

– Uppenbarligen är tesen att han inte gjorde detta ensam. Och för det andra är det viktigt att ta reda på vad det är för bevismaterial som eventuellt kan finnas i moskén eller i dess omgivning, sa FBI:s Brad Garrett till ABC News .

Frågan om Hasans samröre med al-Awlaki står också på agendan. Enligt uppgift har Hasan skickat över 20 e-postmeddelanden till al-Awlaki, som är misstänkt för att rekrytera folk till al-Qaida.

FBI har lämnat över material till försvarsdepartementet, som har förnekat att information har tagits emot.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.