bin Ladins son vill jobba för FN

- 19/11/2009, 09:54 -

Vill arbeta med att främja fred i världen.

En av Usama bin Ladins söner vill arbeta med att främja fred i världen.

Omar bin Ladin avslöjar i en intervju att FN vore det idealiska arbetet för honom. Men han tror dock inte att han skulle bli en bra politiker.

– Jag tror inte att jag skulle bli en bra politiker, jag har en vana att alltid säga sanningen även när den talar emot mig, säger han, enligt New Statesman.

Omar bin Ladin har inte haft kontakt med sin far sedan 2001 och säger att de aldrig riktigt kom överens eftersom Omar inte ville föra vidare faders våldsamma arv.

– Han bad mig aldrig att gå med i al-Qaida, men han sa att jag var den utvalde sonen som skulle föra hans arbete vidare. Han blev besviken när jag sa att jag inte var lämplig för det. Jag gillar inte konflikter eller våld, tillägger sonen.

Omar bin Ladin tror dock inte att hans far ligger bakom terroristattackerna mot World Trade Center. Han menar att faderns organisation just då var alldeles för liten för att kunna planera ett sådant illdåd, skriver New Statesman.

–Jag kan inte tala för min fars familj. Det här ämnet är alldeles för smärtsamt för oss att prata om. Vi blev alla så chockade av de stackars människornas lidande att ingen av oss ens nämnde attacken efteråt, säger Omar bin Ladin.

Skrivet av: