bin Ladins son vill jobba för FN

Vill arbeta med att främja fred i världen.


En av Usama bin Ladins söner vill arbeta med att främja fred i världen.

Omar bin Ladin avslöjar i en intervju att FN vore det idealiska arbetet för honom. Men han tror dock inte att han skulle bli en bra politiker.

– Jag tror inte att jag skulle bli en bra politiker, jag har en vana att alltid säga sanningen även när den talar emot mig, säger han, enligt New Statesman.

Omar bin Ladin har inte haft kontakt med sin far sedan 2001 och säger att de aldrig riktigt kom överens eftersom Omar inte ville föra vidare faders våldsamma arv.

– Han bad mig aldrig att gå med i al-Qaida, men han sa att jag var den utvalde sonen som skulle föra hans arbete vidare. Han blev besviken när jag sa att jag inte var lämplig för det. Jag gillar inte konflikter eller våld, tillägger sonen.

Omar bin Ladin tror dock inte att hans far ligger bakom terroristattackerna mot World Trade Center. Han menar att faderns organisation just då var alldeles för liten för att kunna planera ett sådant illdåd, skriver New Statesman.

–Jag kan inte tala för min fars familj. Det här ämnet är alldeles för smärtsamt för oss att prata om. Vi blev alla så chockade av de stackars människornas lidande att ingen av oss ens nämnde attacken efteråt, säger Omar bin Ladin.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.