Usama bin Ladin kritiserar Obama

"Obama är en försvagad man. Han kan inte stoppa kriget."


På en hemsida som ofta används av terrornätverket al-Qaida lade man under måndagen upp en ny ljudinspelning av terroristen Usama bin Ladin.

Ljudinspelningen har illustrerats med en stillbild på terroristen.

"Ni har bara bytt ansikten i Vita huset. Obama är en försvagad man och han kan inte stoppa kriget i Afghanistan, sade bin Ladin, enligt BBC.

Inspelningen, som lagts upp bara tre dagar efter årsdagen av World Trade Center-attackerna, varnar även det amerikanska folket för Vita husets nära band med Israel.

"Tiden är nu inne för er att befria er från fruktan och den ideologiska terrorismen från nykonservativa och Israel-lobbyn. Orsaken till vår konflikt är ert stöd för allierade Israel, som ockuperar vårt land i Palestina", sade rösten under inspelningen.

Måndagens budskap är det fjärde från terroristen hittills i år, men dock har man inte bekräftat att det verkligen är terroristens röst.

Usama bin Ladin tros hålla sig gömd någonstans i bergen mellan Afghanistan och Pakistan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.