Tisdag 21 Sep
Stockholm

Svartsjukedrama bakom skolskjutning

Den 23-årige farmakologistudenten som sköt ihjäl tre studenter i Ungern var förbannad för att tjejen gjort slut. Nu är hon död.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Klockan 13.30 på torsdagen körde en 23-årig student in med sin skoter på campusområdet vid ett av Ungerns största universitet. Med sig hade han ett vapen och ett sinne förmörkat av svartsjuka.

Enligt säkra källor till Nyheter24 är bakgrunden till skolskjutningen på Pécs Medical University ett bittert svartsjukedrama.

–Tjejen som blev skjuten var 23-åringens före detta flickvän. Och syftet var att mörda henne, säger en källa vid universitetssjukhuset till Nyheter24.

Den 23-årige farmakologistudenten visade heller inte någon barmhärtighet mot dem som stod i hans väg.

När städerskan vägrade att släppa in honom i skolbyggnaden sköt han henne i benet. Väl inne i klassrummet sköt han, förutom sin exflickvän, två andra elever och en lärare.

–23-åringens före detta flickvän dog på platsen. De två andra eleverna fördes till sjukhuset som ligger på universitetsområdet. Men deras liv gick inte att rädda. Läraren är allvarligt skadad, säger källan som - på grund av tystnadsplikten - vill vara anonym.

Enligt en läkare, som jobbar på sjukhuset och undervisar på läkarfakultetet, är det mycket ovanligt att man behandlar skottskador på universitetssjukhuset. Enligt samma läkare hade de skjutna elevernas liv kunnat räddas om man på sjukhuset hade haft mer rutin på den här typen av skador.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela