Varning för tsunami tillbakadragen

Varningen har dragits tillbaka av de indonesiska myndigheterna. (TT)


Indonesiska myndigheter utfärdade en tsunamivarning efter kraftiga jordskalv på den norra delen av ön Sulawesi. Men senare drogs varningen tillbaka. Det första skalvet uppmättes i USA till magnituden 7,8. Det följdes av ytterligare ett skalv på 6,0.

Stilla havets tsunamivarningscenter på Hawaii sade i en kommentar att "denna jordbävning har kraft att generera en förödande regional tsunami längs kuster på inom tusen kilometers avstånd från skalvets epicentrum".

Centret uppmanade myndigheterna i den berörda regionen att "omedelbart vidta åtgärder för att utrymma kustområdena".

Så sent som i tisdags tog Indonesien i bruk ett nytt högteknologiskt system för att upptäcka en möjlig tsunami och slå snabbare larm.

Enligt indonesiska meteorologer inträffade det första skalvet på ett djup av en mil, medan amerikanska US Geological Survey bedömde djupet till 2,1 mil.

Skrivet av:

Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Trelleborg

1 timme sedan

Misstänkt föremål – tåg i Malmö utrymt

1 timme sedan
Ett tåg och närområdet omkring har utrymts på Hyllie station i Malmö. Anledningen är att misstänkt farligt föremål har hittats på tåget, skriver polisen på sin hemsida.

120 döda i översvämning i Kenya

1 timme sedan
Dödssiffran stiger efter massiva översvämningar i Kenya. Enligt en regeringstjänsteman har nu 120 personer mist livet i översvämningarna.

Efter uppgångarna – USA-börsen tuffar på

1 timme sedan
De ledande amerikanska aktieindexen kämpade tappert vidare under tisdagens handel, efter måndagens nedgångar. Breda S&P500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex lyfte 0,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent.

Stor brand i industrihotell – explosionsrisk

1 timme sedan
En omfattande brand har brutit ut i en industrilokal i Bårhult, väster om Göteborg, uppger räddningstjänsten.

Äldre sjukhuspatient lämnades ensam – ramlade, bröt höften och dog

2 timmar sedan
En undernärd äldre patient med noterad fallrisk lämnades ensam på vårdavdelningen. Då ramlade patienten, bröt höften och dog innan man hann operera.