- Foto: Michael Probst/AP/Scanpix

Kvinnor är sämre på att parkera än män

En gammal chauvinistisk fördom om kvinnor får stöd i undersökning.


Många är de män som hävdar att de är bättre bilförare än kvinnor. En klassisk fördom som nu, något överraskande, får stöd av forskning.

Dr Claudia Wolf var med och gjorde studien eftersom hon var trött på chauvinistiska skämt om kvinnliga bilförare.

– De här fördomarna finns och som forskare bestämde jag mig för att reda ut om de stämmer eller är en myt, säger hon till Daily Mail.

65 frivilliga fick upprepade gånger parkera en lyxbil på en avstängd parkeringsplats. Kvinnorna i studien tog - helt i linje med könsstereotypa fördomar - upp till 20 sekunder längre på sig att parkera än män.

Och trots att de var försiktigare parkerade de inte bättre utan tenderade att hamna närmre de yttre gränserna i parkeringsrutan än männen.

Claudia Wolf tycker dock inte att man ska dra för stora växlar på utfallet.

– Det är inte som om det är en stort misslyckande för kvinnor. Det är bara parkering, inte mannens slutgiltiga seger över kvinnan, säger hon till Daily Mail.

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.