60 döda i självmordsattack

En kraftig explosion uppges ha ägt rum i Pakistans huvudstad Islamabad. (TT)


Enligt Reuters ska explosionen ha skett utanför Marriott Hotel. Explosionen inträffade när en bil kom fram till avspärrningen utanför hotellet, sade en polis och tillade att det tycktes röra sig om en självmordsattack. Minst 60 människor har dödats i bombattacken, rapporterar CNN.

Ett vittne sade till Reuters att han kunde se att det brann på minst två ställen i hotellet. Minst 20 bilar som stod parkerade vid hotellet förstördes. En dansk diplomat uppges vara skadad.

Tevebilder visade hur kroppar bars i väg men det fanns inga uppgifter om olycksoffer.

Tidigare i dag dödades minst åtta pakistanska soldater när en självmordsbombare körde in sin bil - fylld med sprängladdningar - i en pakistansk militärkonvoj i närheten av gränsen till Afghanistan.

Attacken inträffade, enligt uppgift från en säkerhetsansvarig till nyhetsbyrån AFP, när soldaterna passerade ett farligt klanområde i Norra Waziristan.

– Åtta människor dog och runt tolv skadades, sade säkerhetsmannen och tillade att han befarade ytterligare dödsoffer.

Talibaner och upprorsmän kopplade till terrornätverket al-Qaida attackerar regelbundet militären och representanter för regimen i områden i närheten av den afghanska gränsen.

Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon har tagit ansvar för lördagens explosion, uppger Sky News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.