Straff ger våldsamma ungdomar

Amerikanska forskare har bevisat hur olika faktorer ger våldsamma tonåringar.


En färsk studie visar att våldsamt beteende bland tonåringar inte endast är grundat på en orsak, som miljö eller arvsanlag.

– Ingen av de här barnen var våldsamma som 4-åringar, säger Kenneth Dodge enligt New York Times.

Forskarna, som har följt 750 barn från lekskolan till high school, kan konstatera att det är flera faktorer som påverkar hur barn blir som tonåringar.

– Vad vi har funnit är att det är små problem som hopar sig till mer seriösa problem. Det finns inte endast en faktor, säger Dodge till New York Times.

Studien visar att de tonåringar som hade koncentrationssvårigheter som barn oftare utvecklar en våldsam sida. Genom att straffas för sitt beteende halkade de efter i skolan och utvecklade därefter sociala problem.

När barnen växte upp till tonåringar spenderade föräldrarna mindre tid med dem. Detta för att undvika argumenation. När föräldrarna inte deltog i barnens liv halkade de lättare in på våldsamma banor.

– Det är en kombination av ett impulsivt, temperamentfullt svårt barn som lockar fram problemen från en miljö som driver barnet till en våldsam ungdom, säger Dodge till New York Times.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Misstänkt överfallsvåldtäkt utomhus i södra Stockholm – kvinna hittad blodig

Polisen i Helsingborg rapporterar om trafikolycka

"Ödåkra. En personbil har kolliderat med ett träd.", skriver polisen på sin hemsida.

Egyptens president siktar på tredje period

Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi bekräftar att han ställer upp i presidentvalet i december. Han väntas överlägset bli omvald till en tredje period.

Här är matbutiken som har billigast kanelbullar

Den fjärde oktober är det kanelbullens dag. Vilken matbutik har de billigaste kanelbullarna? Det har Nyheter24 tagit reda på.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Karlshamn

"Asarum. En personbil har voltat av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Stank från lägenhet var död katt

1 timme sedan
I maj förra året kände boende i ett flerfamiljshus i Sundsvall en stank från en grannlägenhet och slog larm till fastighetsägaren.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.