Måndag 27 Jun
Stockholm

Straff ger våldsamma ungdomar

Amerikanska forskare har bevisat hur olika faktorer ger våldsamma tonåringar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En färsk studie visar att våldsamt beteende bland tonåringar inte endast är grundat på en orsak, som miljö eller arvsanlag.

– Ingen av de här barnen var våldsamma som 4-åringar, säger Kenneth Dodge enligt New York Times.

Forskarna, som har följt 750 barn från lekskolan till high school, kan konstatera att det är flera faktorer som påverkar hur barn blir som tonåringar.

– Vad vi har funnit är att det är små problem som hopar sig till mer seriösa problem. Det finns inte endast en faktor, säger Dodge till New York Times.

Studien visar att de tonåringar som hade koncentrationssvårigheter som barn oftare utvecklar en våldsam sida. Genom att straffas för sitt beteende halkade de efter i skolan och utvecklade därefter sociala problem.

När barnen växte upp till tonåringar spenderade föräldrarna mindre tid med dem. Detta för att undvika argumenation. När föräldrarna inte deltog i barnens liv halkade de lättare in på våldsamma banor.

– Det är en kombination av ett impulsivt, temperamentfullt svårt barn som lockar fram problemen från en miljö som driver barnet till en våldsam ungdom, säger Dodge till New York Times.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.