Kina investerar i skalvområdet

Kina ska satsa omkring 3 600 miljarder kronor i återuppbyggnad fram till 2010.


KINA. Jordbävningen var den värsta på flera decennier. Nu satsar landet omkring 3 600 miljarder kronor fram till 2010 för att återuppbygga Sichuan och hjälpa provinsen att hantera den globala ekonomiska krisen.

–Pengarna kommer från regeringen, banker och den privata sektorn, sade Wei Hong, viceguvernör i Sichuan.

Skolor kollapsade

19 000 av de över 80 000 omkomna i jordbävningen i den kinesiska provinsen Sichuan i maj dödades när skolor kollapsade, enligt den första officiella siffran från regeringen som tillkännagavs på fredagen.

Penninginjektionen ingår i Pekings plan att stimulera den inhemska efterfrågan och öka den ekonomiska tillväxten.

Satsningen blir större än de totala investeringarna under de senaste tolv åren i Sichuan, enligt kinesiska medier.

TT / Peder Broberg

Skrivet av:

Senaste nytt

Riksrevisionen: Avveckla Allmänna arvsfonden

Fortsatta problem på Skatteverkets hemsida

Skatteverkets hemsida var under måndagen överbelastad och även på tisdagsmorgonen är det svårigheter att komma in på sajten.

Kraftigt vinstlyft för Scania

Det blev ett kraftigt vinstlyft för Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania i fjärde kvartalet. Men orderingången viker nedåt.

Stabilt läge för skottskadad man i galleria

Polisens utredning efter en skottlossning i en galleria i stadsdelen Hageby Norrköping har fortsatt hela natten. Mannen som hittades skadad i gallerian är i 25-årsåldern, enligt Sveriges Radio P4 Östergötland. Hans tillstånd beskrivs som stabilt och skadorna ska inte vara livshotande.

Flying Tiger jagar ny delägare

Den danska butikskedjan Flying Tiger Copenhagen, med omkring 900 butiker i Europa, har anlitat investmentbanken Carnegie för att försöka hitta en ny delägare, rapporterar den danska affärstidningen Børsen med hänvisning till källor.

Lut läcker från pappersbruk: "Har nått sjön"

En stor lutläcka från Billingsfors bruk är fortfarande inte under kontroll. Under natten mot tisdagen inträffade dessutom ytterligare en läcka.