Kina blockerar New York Times

Myndigheterna spelar ovetande i kriget mot de utländska mediesajterna.


HONGKONG. Den kinesiska regeringen tar krafttag mot den amerikanska tidningen The New York Times. Trots att myndigheterna har lättat på några av sina restriktioner mot andra mediesajter blockerades tidningens hemsida först under fredagsmorgonen.

När datoranvändare i Peking, Shanghai och Guangzhou försökte komma åt nytimes.com fick de meddelandet att sidan inte var tillgänglig och vissa användare stängdes av så tidigt som under torsdagsmorgonen. Under lördagen var blockeringen av USA-tidningens hemsida fortfarande intakt, enligt The New York Times.

De kinesiska sidorna av BBC, Voice of America och Asiaweek, där samtliga har varit blockerade tidigare i veckan, var tillgängliga under fredagen. Däremot var Hongkongtidningen Ming Pao blockerad.

Myndigheterna har varit väldigt tysta om blockeringarna.

– Rörande din särskilda fråga känner vi inte riktigt till detaljerna. Underhåll av webbsidor är inte riktigt den del av jobbet som vi gör här på utrikesdepartementet, sa en talesperson från det kinesiska utrikesdepartementet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.