Henrys livvakt känd fascist

- 22/11/2008, 07:21 -

Poliser, livvakter och kyrkoherdar medlemmar i känt fascistparti.

Fotbollsstjärnan Thierry Henry hade en livvakt som var medlem i det brittiska nationalistpartiet BNP. Även en polisman som arbetade som chaufför åt en av de högsta polischeferna i Storbrittanien var medlem i fascistpartiet.

Det framkom när en Internet-sajt publicerade en lista på 12 000 medlemmar i den rasistiska gruppen, skriver Daily Mirror.

Poliskonstapeln Stephen Bettley jobbade som chaufför åt Merseysides polismästare Bernard Hogan-Howe under ett halvårs tid. Nyligen förhördes polismannen av sina chefer om sin medverkan i den för polisen strängt förbjudna rasistiska gruppen.

Hatade invandrare

Bland de övriga namnen på listan finns också kyrkoherden John Stanton, samt före detta soldaten John Shaw - som har jobbat med ett säkerhetsteam som bland annat skyddat den mörkhyade franske fotbollsstjärnan Thierry Henry.

Kyrkoherden Stanton har nu blivit bannlyst från två kyrkor, på grund av sina fascistsympatier. Han var bara en av tre stycken kyrkoherdar som fanns med på listan över British National Partys medlemmar.

Och den förre soldaten John Shaw, som bland annat var med i Gulfkriget, har inte gjort någon hemlighet av faktumet att han hatar invandrare och araber, i samtal med sina kollegor.

Oacceptabelt för polisen

Merseyside-polisen har inlett en undersökning om hur Stephen Bettey kom undan med att ha varit med i en högerextremistisk grupp samtidigt som han tjänstjorde som polis. Även Betteys fru och sextonåriga dotter finns med på listan över BNP-medlemmar. En talesman säger till Daily Mirror:

– Medlemskap i BNP är helt oförenligt med de plikter och värderingar som finns inom polisen. Vi kan inte acceptera att en poliskonstapel är medlem i BNP.

Att den gamle soldaten John Shaw arbetade som livvakt åt Barcelona-stjärnan Thierry Henry med familj i deras London-hem, var en stor överraskning för Shaws vänner:

Vännerna förvånade

– John erkände att han var med i BNP, vilket oroade några av oss. Han hatar illegala invandrare och araber, och gör ingen hemlighet av det alls. Alla var förvånade att han jobbade med en svart fotbollsspelare, säger en av Shaws vänner till Daily Mirror.

- Han pratade om sin tid i Irak, han är en riktig arabhatare. Han sa att han förlorat en vän där, och var ganska högljudd om sin avsky för det irakiska folket. Han hatar också illegala invandrare, och gick på om hur de kommer till landet och tar britternas jobb, fortsätter källan tll Daily Mirror.

Skrivet av: