Söndag 3 Jul
Stockholm

Tysk terrorist friges

Christian Klar, före detta medlem i RAF, Röda arméfraktionen, friges 3 januari.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Christian Klar, dömd för inblandning i ett flertal mord och före detta medlem av RAF, Röda armé-fraktionen, kommer bli frisläppt ur tyskt fängelse den 3 januari nästa år, uppger tyska myndigheter.

Christian Klar greps i november 1982 och kom sedermera att dömas till livstids fängelse för inblandning i en rad mord begångna av RAF. I januari kommer Klar att ha suttit av minimitiden för livstidsdömda och enligt tyska myndigheter finns det inte längre någon anledning att hålla honom kvar då det inte bedöms som någon risk att han ska återfalla i grov brottslighet.

RAF, även kända som Baader-Meinhof-ligan, var en marxistisk terrororganisation som begick ett stort antal uppmärksammade mord och attentat mellan 1970 och 1998 då gruppen upplöstes.

Innan Klar greps var han under en längre tid den mest eftersökte RAF-medlemmen och han gjorde sig känd för sin förmåga att lyckas undkomma polisen.

När Klar dömdes, 1985, var det för delaktighet i morden på riksåklagaren Siegfried Buback, bankchefen Jürgen Ponto och arbetsgivarföreningens chef Hanns-Martin Schleyer. Alla morden begicks 1977.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.