I kväll svarar Obama på din fråga på Youtube

Barack Obama svarar på Youtubefrågor i direktsänd intervju.


För andra gången ska Barack Obama på måndag kväll, svensk tid, svara på folkets frågor.

Han gör detta i direktsändning på Youtube och på Vita husets sajt och frågorna han svarar på är sådana som postas till honom i videoklipp på sajten.

Användare har tillåtits inte bara att posta sina egna frågor utan också att rösta på vilka frågor som är mest relevanta.

Obamaadministrationen får på så sätt direkt kontakt med det amerikanska folket på ett sätt de tycker hade varit svårt utan tekniken.

– Det är mer framgångsrikt att ge informationen till det amerikanska folket där de befinner sig än att tvinga dem att komma dit du är för att få den, säger Bill Burton, Vita husets biträdande pressekreterare, till New York Times.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Skjuten i Malmö inte livshotande skadad

C vill sänka skatten med 13 miljarder

Centerpartiet satsar 13 miljarder kronor på ett jobbskatteavdrag i sin skuggbudget. Utöver det vill partiet lägga nära 16 miljarder kronor på skolan.

Katolska kyrkan diskuterar samkönade äktenskap

Påve Franciskus har föreslagit att katolska kyrkan ska kunna välsigna samkönade par. Det har lett till kraftiga reaktioner och flera konservativa kardinaler utmanar påven.

Ryssland: Drygt 30 drönare nedskjutna i natt

Över 30 ukrainska drönare har förstörts i Rysslands västra delar under natten, hävdar Ryssland. Enligt försvarsdepartementet har även en attack mot Krim vattenvägen avvärjts.

Mordet på Tove: Nu inleds rättegången i hovrätten – flera expertvittnen ska höras

1 timme sedan
Johanna Jansson och Maja Hellman fick livstids fängelse för mordet på Tove, 21. Men när hovrätten nu prövar fallet är det med en ny åklagare, ny försvarare och nya vittnen. Dessutom har försvararen Clea Sangborn fortsatt möjlighet att gå vidare med sin jävsanmälan – och få rättegången omprövad.

Tjänstesektorn bromsar – men pristrycket består

1 timme sedan
Tjänstesektorn ser allt dystrare på framtiden och mycket tyder på att det blir ännu värre innan det vänder, enligt inköpschefsindex för tjänsteföretagen från Swedbank/Silf. Men trycket uppåt på priserna i sektorn består.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.