Bangkoks flygplats stängd

Regeringsmotståndare har stormat terminalen.


Bangkoks internationella flygplats stängdes under tisdageftermiddagen efter att grupper med regeringsmotståndare stormat in på huvudterminalen, enligt Sky News.

– Vi har redan informerat de flygbolag som trafikerar flygplatsen, säger en talesman från Suvarnabhumi-flygplatsen.

– Flyg som är i luften kommer landa på antingen Chiang Mai, Phuket eller andra flygplatser, men Suvarnabhumi stängde klockan två svensk tid.

Minst 2 000 anhängare till den thailändska oppositionsrörelsen PAD har stormat flygplatsen som en del i deras halvårslånga kampanj att avsätta regeringen.

En polisman bekräftar att protesterna nådde terminalen:

– Några av anhängarna har kommit in på terminalbyggnaden. De gick emot den medan polisen försökte stoppa dem utan att kunna göra något eftersom de fått order om att inte bruka våld, berättar polisen.

Stängningen av flygplatsen kommer efter att PAD-demonstranter tidigare under dagen öppnat eld mot regeringsanhängare. Minst elva personer skadades i striderna, och minst två säkerhetsvakter sköt med handvapen mot demonstranterna.

Striderna inleddes när regeringsanhängare kastade sten mot en truck som körde deras motståndare tillbaks från en demonstration vid flygplatsen.

Flygplatsen har fungerat som temporärt regeringshögkvarter sen PAD ockuperade premiärministerns kontor i augusti.

– Det är dags att göra ett val mellan gott och ont, mellan de som är lojala och förrädare, sa PAD-ledaren Somsak Kosaisuk till åhörarna på mötet, enligt Sky News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.