Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bangkoks flygplats stängd

- 25/11/2008, 16:24 -

Regeringsmotståndare har stormat terminalen.

Bangkoks internationella flygplats stängdes under tisdageftermiddagen efter att grupper med regeringsmotståndare stormat in på huvudterminalen, enligt Sky News.

– Vi har redan informerat de flygbolag som trafikerar flygplatsen, säger en talesman från Suvarnabhumi-flygplatsen.

– Flyg som är i luften kommer landa på antingen Chiang Mai, Phuket eller andra flygplatser, men Suvarnabhumi stängde klockan två svensk tid.

Minst 2 000 anhängare till den thailändska oppositionsrörelsen PAD har stormat flygplatsen som en del i deras halvårslånga kampanj att avsätta regeringen.

En polisman bekräftar att protesterna nådde terminalen:

– Några av anhängarna har kommit in på terminalbyggnaden. De gick emot den medan polisen försökte stoppa dem utan att kunna göra något eftersom de fått order om att inte bruka våld, berättar polisen.

Stängningen av flygplatsen kommer efter att PAD-demonstranter tidigare under dagen öppnat eld mot regeringsanhängare. Minst elva personer skadades i striderna, och minst två säkerhetsvakter sköt med handvapen mot demonstranterna.

Striderna inleddes när regeringsanhängare kastade sten mot en truck som körde deras motståndare tillbaks från en demonstration vid flygplatsen.

Flygplatsen har fungerat som temporärt regeringshögkvarter sen PAD ockuperade premiärministerns kontor i augusti.

– Det är dags att göra ett val mellan gott och ont, mellan de som är lojala och förrädare, sa PAD-ledaren Somsak Kosaisuk till åhörarna på mötet, enligt Sky News.

Skrivet av: