Rektor förbjuder ordet "skola"

Politisk korrekthet får Watercliffe Meadow att avskaffa ringklockor och dörrlås.


SHEFFIELD. Ordet "skola" väcker känslor i den brittiska skolvärlden. Det har nu gått så långt att en rektor vid Watercliffe Meadow i Sheffield förbjudit ordet i skolan med fara för att elever annars skulle skolka från lektionerna. Världens politiska korrekthet har nått nya nivåer.

När lärarna får frågan på stan om var de jobbar får de inte säga "skola", utan de uppmanas i stället att använda "ett ställe för inlärning". Och skolans 481 elever ska helst använda tofflor inomhus och inte skor.

– Det här är Watercliffe Meadow - ett ställe för inlärning. En av anledningarna var att många av barnens föräldrar här hade en väldigt dålig bild av skolan, säger rektor Linda Kingdon till Daily Express.

När Watercliffe Meadow slog upp portarna förra året till en kostnad av 55 miljoner kronor i Shirecliff, Sheffield, var avsikten att den skulle ersätta tre mindre, nedkörda skolor. Rektor Kingdon kritiseras för politisk korrekthet, men försvarar sina nya rutiner då hon menar att skolordet kan generera negativa känslor för både barn och deras föräldrar i förorten, som allt mer tappar i invånare.

Skolan har heller inga ringklockor eller låsta dörrar, då Kingdon helst vill avbyråkratisera skolan för att göra den mer lik privatlivet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.