Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rektor förbjuder ordet "skola"

- 03/01/2009, 16:22 -

Politisk korrekthet får Watercliffe Meadow att avskaffa ringklockor och dörrlås.

SHEFFIELD. Ordet "skola" väcker känslor i den brittiska skolvärlden. Det har nu gått så långt att en rektor vid Watercliffe Meadow i Sheffield förbjudit ordet i skolan med fara för att elever annars skulle skolka från lektionerna. Världens politiska korrekthet har nått nya nivåer.

När lärarna får frågan på stan om var de jobbar får de inte säga "skola", utan de uppmanas i stället att använda "ett ställe för inlärning". Och skolans 481 elever ska helst använda tofflor inomhus och inte skor.

– Det här är Watercliffe Meadow - ett ställe för inlärning. En av anledningarna var att många av barnens föräldrar här hade en väldigt dålig bild av skolan, säger rektor Linda Kingdon till Daily Express.

När Watercliffe Meadow slog upp portarna förra året till en kostnad av 55 miljoner kronor i Shirecliff, Sheffield, var avsikten att den skulle ersätta tre mindre, nedkörda skolor. Rektor Kingdon kritiseras för politisk korrekthet, men försvarar sina nya rutiner då hon menar att skolordet kan generera negativa känslor för både barn och deras föräldrar i förorten, som allt mer tappar i invånare.

Skolan har heller inga ringklockor eller låsta dörrar, då Kingdon helst vill avbyråkratisera skolan för att göra den mer lik privatlivet.

Skrivet av: