Tisdag 19 Okt
Stockholm

Bill Clinton het som ny senator

Demokratiska rådgivare ser Caroline Kennedy för oerfaren till förmån för förre presidenten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Clinton ersätter Clinton. Någon som är hetare på att ta över Hillary Clintons plats i senaten än Caroline Kennedy är maken Bill. Han är högaktuell för att göra en comeback i politiken då demokraterna vill ha en senator som gör ett kort inhopp fram till 2010, utan fortsatta maktambitioner.

När Hillary Clinton går i tjänst som USA:s nya utrikesminister behövs en ersättare för henne i senaten. Striden om platsen tätnar, och guvernör David Paterson, som har full rätt att föreslå namn, har ett allt svårare val att göra.

I stället för Caroline Kennedy, som utåt drivit på hårt för att få bli ersättare, är det mer sannolikt att det blir ett mer erfaret och luttrat val. Bill Clinton och den förre demokratiske guvernören Mario Cuomo är betydligt hetare kandidater, enligt tre demokratiska rådgivare i New York och Washington D.C. som ingår i Patersons innersta cirkel, rapporterar CBS.

– Vi kan mycket väl få se en erfaren person som på ett mycket bra sätt skulle tjänstgöra för New York under en övergångsperiod, säger Gerald Benjamin, statsvetare vid State University, New York.

Fyllnadsvalet har stört guvernören, som helst har önskat fokusera på budgeten. Men Caroline Kennedys nästan dagliga utspel har ställt till det för honom. Men rådgivarna anser att hon saknar kvalifikationer och inte förtjänar att gå förbi nomineringsprocessen rakt in i senaten.

Därför spekuleras det i en kompromiss där en person, som inte avser att sitta längre fram än till valet 2010, utses.

Se Bill Clinton hamna i ett gräl med Fox News nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela