Bill Clinton het som ny senator

Demokratiska rådgivare ser Caroline Kennedy för oerfaren till förmån för förre presidenten.


Clinton ersätter Clinton. Någon som är hetare på att ta över Hillary Clintons plats i senaten än Caroline Kennedy är maken Bill. Han är högaktuell för att göra en comeback i politiken då demokraterna vill ha en senator som gör ett kort inhopp fram till 2010, utan fortsatta maktambitioner.

När Hillary Clinton går i tjänst som USA:s nya utrikesminister behövs en ersättare för henne i senaten. Striden om platsen tätnar, och guvernör David Paterson, som har full rätt att föreslå namn, har ett allt svårare val att göra.

I stället för Caroline Kennedy, som utåt drivit på hårt för att få bli ersättare, är det mer sannolikt att det blir ett mer erfaret och luttrat val. Bill Clinton och den förre demokratiske guvernören Mario Cuomo är betydligt hetare kandidater, enligt tre demokratiska rådgivare i New York och Washington D.C. som ingår i Patersons innersta cirkel, rapporterar CBS.

– Vi kan mycket väl få se en erfaren person som på ett mycket bra sätt skulle tjänstgöra för New York under en övergångsperiod, säger Gerald Benjamin, statsvetare vid State University, New York.

Fyllnadsvalet har stört guvernören, som helst har önskat fokusera på budgeten. Men Caroline Kennedys nästan dagliga utspel har ställt till det för honom. Men rådgivarna anser att hon saknar kvalifikationer och inte förtjänar att gå förbi nomineringsprocessen rakt in i senaten.

Därför spekuleras det i en kompromiss där en person, som inte avser att sitta längre fram än till valet 2010, utses.

Se Bill Clinton hamna i ett gräl med Fox News nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kinnevik redovisar minskat värde

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.