Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En död i skottdrama i Norge

- 07/01/2009, 02:47 -

Polisen misstänker att gärningsmannen tog sitt eget liv efter att ha skottskadat en man och beskjutit brandmän i Risør Norge på tisdagskvällen.

En man 44-årig man påträffades död och ytterligare en man skottskadades efter ett skottdrama vid en lagerlokal i Risør i södra Norge på tisdagskvällen. Den skottskadade mannen, som skjutits med hagel i knäna, larmade själv polisen.

– Vi fick besked om att en person hade skadats vid skottlossning i ett lager. Gärningsmannen hade flytt från platsen. Därefter fick vi veta att det brann i ett bostadsområde där gärningsmannen bor, berättade Per Lauvnes i Agders polisdistrikt, enligt TT.

Brandmännen besköts

Räddningstjänsten kallades till ett bostadsområde efter ett larm om brand. Brandmännen hade vid första släckningsförsöket inte kännedom om att det var den beväpnade gärningsmannens bostad.

– När brandmännen kom fram till blev de beskjutna, säger Terje Rømyr, vaktchef på larmcentralen, till Dagbladet.

Beväpnade poliser ryckte därefter in i bostadshuset för att säkra området. Polisen tror att det var 44-årige lägenhetsinnehavaren, sedan tidigare känd av polisen, som själv tänt på i bostaden.

– En person hittades död i den brinnande byggnaden. En person sändes till sjukhus med skottskador. Vi har all anledning att tro att det var den nu döde som sköt mot mannen som är skadad, sa stationschef Odd Holum vid Risørpolisen till tidningen Fædrelandsvennens nätupplaga.

Branden var släckt mindre än två timmar efter det att den hade upptäckts. Den skadade mannens tillstånd uppges vara stabilt och skadorna inte livshotande. Inga andra personer kom till skada under dramat.

Skrivet av: