En död i skottdrama i Norge

Polisen misstänker att gärningsmannen tog sitt eget liv efter att ha skottskadat en man och beskjutit brandmän i Risør Norge på tisdagskvällen.


En man 44-årig man påträffades död och ytterligare en man skottskadades efter ett skottdrama vid en lagerlokal i Risør i södra Norge på tisdagskvällen. Den skottskadade mannen, som skjutits med hagel i knäna, larmade själv polisen.

– Vi fick besked om att en person hade skadats vid skottlossning i ett lager. Gärningsmannen hade flytt från platsen. Därefter fick vi veta att det brann i ett bostadsområde där gärningsmannen bor, berättade Per Lauvnes i Agders polisdistrikt, enligt TT.

Brandmännen besköts

Räddningstjänsten kallades till ett bostadsområde efter ett larm om brand. Brandmännen hade vid första släckningsförsöket inte kännedom om att det var den beväpnade gärningsmannens bostad.

– När brandmännen kom fram till blev de beskjutna, säger Terje Rømyr, vaktchef på larmcentralen, till Dagbladet.

Beväpnade poliser ryckte därefter in i bostadshuset för att säkra området. Polisen tror att det var 44-årige lägenhetsinnehavaren, sedan tidigare känd av polisen, som själv tänt på i bostaden.

– En person hittades död i den brinnande byggnaden. En person sändes till sjukhus med skottskador. Vi har all anledning att tro att det var den nu döde som sköt mot mannen som är skadad, sa stationschef Odd Holum vid Risørpolisen till tidningen Fædrelandsvennens nätupplaga.

Branden var släckt mindre än två timmar efter det att den hade upptäckts. Den skadade mannens tillstånd uppges vara stabilt och skadorna inte livshotande. Inga andra personer kom till skada under dramat.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.