Vinterväder lamslår Europa

Flera människor har omkommit och flygplatser och skolor har stängts.


Flera människor har omkommit och flygplatser och skolor stängts runt om i Europa de senaste dagarna på grund av kraftig kyla och snöfall.

Samtidigt som gaskonflikten mellan Ryssland och Ukraina eskalerat och påverkar gasförsörjningen till flera länder, har Europa drabbas av en köldvåg.

I centrala Rumänien har termometern som lägst visat minus 31 grader. Två personer har dött i kylan. I Polen har tio människor omkommit sedan i fredags och i Tyskland, där minus 26 grader uppmätts, dog en äldre psykiskt sjuk kvinna sedan hon gått ut i sin trädgård.

Polisen i Nederländerna grep en hemlös man för att undvika att han skulle frysa ihjäl. Mannen vägrade gå till ett härbärge.

Stora delar av Tyskland har täckts med snö, detsamma gäller för Belgien och Italien. Trafiken vid flera flygplatser har fått ställas in, bland annat i italienska Milano och Turin och Frankrikes näst största stad Marseille.

I flera länder, däribland Storbritannien och Frankrike, har skolor tvingats stänga på grund av problem med skolskjutsar och att värma upp lokalerna. I måndags nådde elförbrukningen i Frankrike en ny rekordnivå, när människor skruvade upp värmen i sina bostäder.

Vägar så långt söderut som i Spanien har täckts med snö och is.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!