Ännu en blodig hajattack

Den senaste tidens hajattacker fortsätter.


Ytterligare en australier utsattes under söndagen för en brutal hajattack, bara dagen efter att två surfare attackerats av vithajar.

Den 23-åriga mannen snorklade under en bro i New South Wales när han plötsligt kände ett våldsamt ryck i ena benet. När han vände sig om såg han hur det slog upp vitt skum om vattnet och hur någonting stort och brunt, som tros ha varit en tjurhaj, rörde sig under honom. Mannen sparkade till hajen och satte av mot grundare vatten där han togs upp av en passerande båt, uppger News.com.au.

När han behandlades på plats visade det sig att han dragit på sig inte mindre än 40 sår efter hajens tänder. Mannen fördes till sjukhus och hans tillstånd uppges vara stabilt.

En del experter hävdar att den senaste tidens hajattacker kan vara ett resultat av den brist på fisk som råder till följd av utfiskning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.