"Hajterror utmed kusten"

Australien lamslaget av hajskräck.


Det stora antalet hajar och det faktum att en man för bara en vecka sedan föll offer för en hajattack har försatt stora delar av Australien i skräck. I delstaten Queensland skriker tidningsrubrikerna ut varningar som ”hajterror utmed kusten” och ”plundrande hajgäng skapar panik.”

De senaste dagarna har sett en markant ökning av antalet inrapporterade iakttagelser av haj utmed flera av delstatens allra populäraste stränder. En del rapporter talar om hajar bara tjugo meter från simmare.

Men experter menar att flera av iakttagelserna kan röra sig om hjärnspöken.

– För tillfället tror jag att varje skugga, varje dolfin och varje träbit i vattnet kan misstas för en haj, säger Peter Miller, livvräddare, till ABC News.

Hjärnspöken eller inte, hysterin är ett faktum och det lär dröja innan många australier vågar ta sig en simtur igen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.